I Tarotkortens sällskap

Hur ska man tolka tarotkort och hur lär man sig läsa tarot? Det här är något som kräver tid, tålamod och träning – som det mesta här i livet. Eftersom jag har begränsat med tid och helt saknar tålamod så har jag fokuserat mest på träning. Jag gick en utbildning för ett par år sedan och har sedan dess i perioder “pluggat in” kortens betydelser, olika kortläggningar, numerologi och annat som är bra att ha med sig när man lägger tarot. Vissa perioder har korten mest legat på hyllan och i deras ställe har olika orakellekar fått jobba. Men nu känner jag mig plötsligt så oerhört dragen till min tarotlek igen att jag frågar runt i min bekantskapskrets efter villiga försöksobjekt. För det som ger mig klåda – att man aldrig blir “färdig” i tarot – det är också det som motiverar mig. 

tolkatarotkort och läsa tarotkort selenitstav och tulpaner

Hur ska man tolka tarotkort?

Eftersom jag saknar tålamod så började jag min tarotresa med att tolka tarotkorten till stora delar intuitivt. Det här fungerar egentligen precis lika bra som att läsa kortens faktiska betydelse. Det hjälper såklart att ha viss erfarenhet av att lyssna till sin intuition och kunna skilja på fantasi och  information av relevans. Det här är dock något man kan lära sig längs vägen och för just det är tarokorten faktiskt mycket goda läromästare! Efter att ha suttit och tragglat med böcker och egna anteckningar vid varje läggning la jag det åt sidan och lät intuitionen guida mig. 

Det jag inte tänkte på var att under tiden jag lät min intuition vara ledstjärnan i samarbetet med tarotkorten så lärde vi oss att jobba tillsammans och skapade vårt gemensamma språk. När jag sedan kom till den punkt, vilken jag blev mycket tydligt vägledd till, att jag igen öppnade upp böcker och började föra anteckningar så befann sig min rastlöshet på semester och tålamodet kunde infinna sig. För nu kunde jag ändå greppa det hela och det kändes inte längre övermäktigt. Tvärtom, nu fanns där en enorm motivation, upptäckarglädje, nyfikenhet och äventyrslust.

Hur börjar man med tarotkort?

Den som känner mig vet att jag är ett stort fan av utbildning inom det spirituella, speciellt om du ska jobba mot andra människor. Jag vet att tarotkort är lockande för många andligt intresserade och jag kan verkligen rekommendera att man går en kurs för att få en övergripande bild av vad tarot är och hur man tolkar korten. Med det sagt tycker jag inte att man ska vara rädd för tarotkorten, vilket jag upplever att en del människor är. Det är dock viktigt att förstå vad man frågar om och att vara beredd på att få svaret på sin fråga. För i motsats till orakelkort, som ofta är mycket positiva, så finns i tarotleken allt det som ryms i en människas inre – det ljusa och det mörka. Men det är också därför som svaren ofta blir så djupgående när vi frågar våra tarotkort,  

Jag har uppmärksammat att en del kort lätt väcker oro eller rädsla hos den som får kort lagda till sig. Döden, Den hängde och Tornet ligger definitivt bland de kort som upplevs obehagliga. Hur vi känner inför förändring kan också vara en del i hur vi känner för dessa kort, speciellt när det gäller Döden och Tornet, som visar på större förändringar. Men med döden kommer också återfödelse, när något tar slut ger det plats åt nytt. När jag lägger kort till mig själv och Tornet dyker upp, så ger det mig chansen att förbereda mig. Jag kan också följa med mer aktivt i varje steg som leder mig till den händelse som Tornet representerar. För ibland kan vi inte ducka förändring, och då uppskattar jag att få vara med på resan så mycket som möjligt. 
Hur stor händelse som dessa kort representerar beror ju även på hur de dras. Om du drar ett kort varje morgon och får upp Tornet en dag, så kanske du ska tolka detta tarotkort som att du missar bussen till jobbet. Om Tornet däremot kommer upp i en läggning gällande en relation eller din jobbsituation så visar det troligen på en mycket större händelse. I jobbsituationen kommer Tornet kanske med information om att du blir av med ditt jobb och med den informationen får du tid att hitta ett nytt jobb. Med tillit till Universum känner du kanske även att du behövde just den hjälpen för att byta riktning och finna något som tjänar dig bättre. 

Att tänka på när du lägger åt andra  – och när andra lägger åt dig

Etik och moral är alltid viktigt när man vägleder andra människor, oavsett vilken metod du använder. Det är aldrig tillåtet att läsa av tredje part, alltså att lägga kort för något som inte är närvarande eller har gett sitt tillstånd. Man kan vägleda i en relation, men då utifrån den person man gör läggningen för, aldrig motparten. Jag upprepar också vikten av att tänka igenom sina frågor och säkerställa att man vill ha svaren man får. 
Framtiden är inte heller skriven i sten, varför det kommer med viss svårighet att sia. Jag själv gör det med försiktighet, av den anledningen att jag inte vill riskera att styra min klient. Jag ger heller inga definitiva svar på frågor som vilken bostad, utbildning eller kärlekspartner man ska välja. Jag kan be korten visa vad som kan komma utifrån vart och ett av de valen, men valet i sig självt är klientens att ta. Inte heller ger jag information om liv och död, sjukdom och olycka, bolagsaffärer eller juridiska frågor. 

När du får kort lagda till dig, eller på annat sätt tar del av medial/andlig vägledning, är det viktigt att du berättar om något skaver eller känns fel. Kanske är det bara ett ordval eller att vi behöver fråga fler frågor (av korten/andevärlden) för att få hela budskapet. När du lämnar en sittning med en andlig vägledare ska du känna dig upplyft, kanske kan du se dig själv och din väg klarare. Om du går igenom en jobbig period i ditt liv känner du dig sedd och bekräftad och har fått med dig något som gör resan lite lättare. 

Kan alla lära sig lägga tarotkort?

Jag säger tveklöst ja. Precis som jag tror att alla kan träna upp sin kommunikation med guider och andevärld så tror jag att alla kan lära sig lägga tarotkort. Fördelen med tarotkort när du söker information gällande dig själv är att korten har sin faktiska betydelse. Det blir därmed lättare att lägga egot åt sidan och ta emot det budskap som korten kommer med. 

Om du känner dig dragen till tarotkorten så rekommenderar jag dig att besöka en butik som säljer dessa, eller varför inte en andlig mässa, tex Harmoni Expo, och känna in vilken lek du dras till. Lär sedan känna korten genom att sitta med dem, titta på dem, “gå in i dem”, läs på om dem och, framförallt, träna med dem. Lägg kort för dig själv, dra ett kort varje morgon, lägg kort för dina vänner och familjemedlemmar. Följ med i resan som är livslång, för tarotkorten ,de kommer alltid att ha mer att lära dig! 

Om du vill boka medial vägledning hos mig, där jag även använder mig av tarotkorten till viss del, då är du välkommen att boka det via denna länk 

Missa inga unika erbjudanden och nyheter!

Registrera dig för mitt nyhetsbrev och få inspiration, nyheter, unika erbjudanden och annat fint innehåll i inkorgen, varje månad.

Psst, jag spammar naturligtvis inte och hanterar dina uppgifter helt privat.
Jag delar enbart data med tredje part som gör denna tjänst möjlig.
Läs vår integritetspolicy. https://communicera.se/integritetspolicy/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *