Hur får jag kontakt med min guide?

En guide är den andliga vägledare som följer dig genom livet. Du kommer till jorden med ett högre syfte, något du vill lära dig. Detta syfte vet din guide om och kan vägleda dig genom att till exempel sända tecken eller leda dig till platser eller situationer där de möjligheter du kan ha nytta av finns. Du själv har kanske glömt detta högre syfte, men kan under livet känna att något känns viktigt, som att det “talar till din själ” eller som att du hittar hem. 
Genom att få kontakt med min guide kan jag få vägledning när jag har svårt att se min väg. Men hur börjar man? Hur får jag kontakt med min guide? 

Hur får jag kontakt med min guide?

Hur kommunicerar din guide med dig?

För att få kontakt med min guide behöver jag först veta hur det känns när min guide kliver in i mitt energifält. Det här är ett första grundläggande steg som kan, för den otålige, upplevas långsamt och tråkigt. Men skynda inte förbi detta viktiga steg, som verkligen är en grund utan vilken du bygger ett mycket rangligt korthus. 

Sitt i stillhet. Varje dag. Gör det till en rutin, en ritual med en början och ett slut. Med en intention, en inbjudan till din guide att kliva in i ditt energifält och göra sig uppmärksammad. Du kan börja med att tända ett ljus, lite rökelse, eller något annat som känns fint för dig. Sänd din intention och sitt sedan i stillhet, i fokuserad tystnad, i 10-15 minuter. Gör detta dagligen i några veckor. De flesta dagar kommer inget alls att hända, vilket är helt normalt. Förvänta dig inget, forcera inget, styr inget. Bara sitt i stillhet. 

Så småningom kommer du att känna närvaro. Energiskiftning. Något – kalla det var du vill. En förnimmelse. Jag själv känner en pirrande varm känsla på min vänstra kind när min huvudguide kliver in. Det här är olika för oss, högst individuellt. En del får, som mig, fysiska förnimmelser av något slag – en vindpust, ett tryck, en pirrning, temperaturväxling. Andra ser en inre bild, en färg eller något helt annat. Det finns inga rätt eller fel. 

Hur går jag från kontakt till kommunikation?

När du får den första förnimmelsen, ja då tackar du för den och avslutar som vanligt. Sedan återkommer du nästa dag och nästa efter det, nu för att se om du får samma förnimmelse. Nu vill du veta att det var din guide som gav dig denna förnimmelse och inte din kropp eller hjärna. Om känslan är densamma kommande dagar, då vet du hur du får kontakt med din guide. Nu gäller det att utöka kontakten till kommunikation. 

Att lära sig kommunicera med sin guide kan liknas vid att lära sig ett nytt språk. Ge det tid att utvecklas. Börja med enkla frågor. Gå inte ut hårt och be om råd i viktiga beslut som om du ska sälja huset eller vilken utbildning du ska välja. Fråga istället om du borde köpa nya vinterskor till barnen. Ställ frågan tyst inom dig och vänta på svar. Om du upplever att du inte får svar, eller om du är osäker på om svaret kommer från dig själv, tacka och avsluta stunden som vanligt. Under resten av dagen är du uppmärksam på tecken. Kanske skrollar du på mobilen och det dyker upp en annons för vinterskor, du hämtar barnen på förskolan och pedagogen ber dig se över barnens vinterskor, en vän undrar om ni vill ha urväxta vinterskor till era barn. Om du nu känner dig osäker på om det var ett tecken från dina guider – förmedla det. Be om tydligare tecken, och vänta. 
Fortsätt på detta sätt, dag efter dag, vecka efter vecka. Nya, enkla frågor och så småningom har du och din guide byggt upp en kommunikation som fungerar för er. 

En dag kan du plötsligt känna din guide i vardagen. Du går en promenad och får förnimmelsen att hen är med dig, du ställer en fråga och får omedelbart svar. Det är fantastiskt!

Låt kommunikationen ta sin form

Det finns många olika sätt att kommunicera på, genom skrift, fysiska tecken, musik, inre samtal och bilder. Var nyfiken och öppen för att hitta nya sätt som passar dig. Hur jag får kontakt med min guide är ofta i skrift eller ute i skogen. Men också i meditation såklart. När jag inte är grundad, utan går i stress eller oro och ångest, då är det svårare att få kontakt och då förlitar jag mig mer på fysiska tecken och musik. Det är en ständigt föränderlig kommunikationsform. 

Mina guider har hjälpt mig att fatta större beslut, bromsat mig när jag rusat på för fort, hjälpt mig med praktiska saker (som att hitta mitt favoritgym) och att tro på mig själv. I stort och smått finns de där, när jag ber om hjälp. En guide kan dock inte bestämma vilken väg du ska ta eller på något sätt tvinga dig till något. Fri vilja är en naturlag som ingen guide får bryta. 

Jag hoppas att också du ska finna en väg att kommunicera med, eller stärka kommunikationen till, din guide. Jag önskar dig all lycka på vägen! 

Medial vägledning

Att boka medial vägledning kan vara ett annat sätt att komma i kontakt med sin guide. Här är det ett medium som fungerar som kanalen mellan dig och din guide. Jag rekommenderar dock att du ber om att inte få information om din guide. Det riskerar att göra det svårare för dig att själv lära känna din guide. 

 

Missa inga unika erbjudanden och nyheter!

Registrera dig för mitt nyhetsbrev och få inspiration, nyheter, unika erbjudanden och annat fint innehåll i inkorgen, varje månad.

Psst, jag spammar naturligtvis inte och hanterar dina uppgifter helt privat.
Jag delar enbart data med tredje part som gör denna tjänst möjlig.
Läs vår integritetspolicy. https://communicera.se/integritetspolicy/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *