En utmanande värld

Har du någonsin funderat över hur det kommer sig att du befinner dig på den här jorden just nu, i tider så utmanande för mänskligheten? Ja, för allt liv på jorden och för själva planeten. Kanske känner du, precis som jag, att det ibland känns helt övermäktigt allt vad som möter oss på löpsedlar och nyheter? Bär du en känsla av att du helt omöjligt kan förändra något alls, att det lilla du gör är en droppe i havet som möts av en tsunami av hat och hot? Det här är tankar som kan få vem som helst att känna hopplöshet över livet och bygger också vidare på rädsla och andra energier som i sin fulla kraft inte har chansen att vinna några kamper alls. 

Men tänk om jag beskriver min tro att du KAN skapa förändring? Tänk om vi leker med tanken att det faktiskt är just därför du är här?

Ett litet bi suger pollen från en blomma. En påminnelse om att alla individer är små änglar på jorden som betyder så mycket. Alla kan bidra till jordens kärlek.

Ett livssyfte

Tänk om du istället för det fysiska tänker på den själ som är du. 

Den själ som i en tid av ofantliga utmaningar väljer att gå ner till jorden.

Du gör det här valet för att det finns något här som du kan lära. Du gör valet för att det finns något du kan ge.

Om du läser det här är du troligen redan nu en av dem som valt att öka det goda på jorden. Kärleken, hjälpsamheten, medmänskligheten, ljuset. En jordängel i någon form. Du är både modig och stark som ger dig in i den här världen, men du bär även på vetskapen om den kraft du kommer med.

Även om du inte just exakt i denna stund kan minnas den kraften, så finns den där och din själ är medveten om den. 

Hur tar sig ditt livssyfte form? Vilka är de förmågor du sprider runt dig, som ger ringar på vattnet och höjer frekvensen runt dig – och med det även ute i världen? Är du busschauffören som hälsar varje passagerare med ögonkontakt och ett vänligt leende? En hälsning som de bär med sig under dagen och ger vidare till andra, som i sin tur bär den vidare. Eller sjuksköterskan som inte bara vårdar patienters fysiska kroppar, utan även erbjuder närvaro, tröst och en mjuk hand på en orolig kind? 
Du har kanske varit grannen som sett vad som pågått i lägenheten bredvid och agerat på det. Vilket ledde till en helt annan uppväxt för ett barn. Ett barn som fann ett tryggare hem eller som såg att människor som du finns och därmed fann en låga att vårda inom sig själv. 

Kanske fyller du dina dagar med små, till synes obetydliga, gärningar som skapar svallvågor modiga nog att möta vilken tsunami som helst. Kanske finns det en känsla av healing runt dig som får andra att må bra i din närhet, eller en lätthet till skratt som gör andra glada och fria i sinnet. Kanske har du förmågan att se det vackraste i världen och genom den får du också andra att vända blicken dit. En vänlighet som känns, en gemenskap som erbjuds, en vilja att lyfta andra.

Det finns miljoner små sätt att skapa en bättre värld. 

Mahatma Gandhi. Be the change you wish to see in the world.

Vi väljer själva

Vi väljer hur vi vill tolka världen och vi väljer vad vi vill sprida vidare. Det är frihet och den är vår.

Vi står kanske inte odrabbade i världens kaos, men vi väljer hur vi agerar. Vi väljer att gå in i kaos och ge efter för det och falla in i mörker. Eller vi väljer att komma ihåg ljuset och hålla fast vid det. 
Verkligheten kommer att te sig helt olika för de som väljer rädsla och mörker och de som väljer kärlek och ljus. Det är ofrånkomligt. För när du skapar ljus i dig och sprider det runtomkring dig är det också det som kommer att speglas tillbaka mot dig. Det finns alltid godhet i världen och genom att ge kommer du att få. 

En liten påminnelse om din storhet

Vi har alla stunder då vi känner oss små och obetydliga. Därför kan vi behöva någon som påminner oss ibland. Om vår storhet och vår förmåga. Om att vi kom ner hit, trots allt mörker som finns i den här världen, för att vi visste att vi kunde föra fram ljus. Och ljuset, det får alltid mörkret att skingra sig. Alltid. 

Så idag är det jag som vill ge dig den här påminnelsen.

Du är mod och du är kraft och du är kärlek. Du är ljus.
Tack! 

Missa inga unika erbjudanden och nyheter!

Registrera dig för mitt nyhetsbrev och få inspiration, nyheter, unika erbjudanden och annat fint innehåll i inkorgen, varje månad.

Psst, jag spammar naturligtvis inte och hanterar dina uppgifter helt privat.
Jag delar enbart data med tredje part som gör denna tjänst möjlig.
Läs vår integritetspolicy. https://communicera.se/integritetspolicy/

2 Responses

  1. En sådan fin påminnelse detta är!
    Ett varmt leende, en upplyftande kommentar, en komplimang eller att ta sig tid till att lyssna -det betyder nog mer än vi oftast förstår.
    I det lilla bor det stora..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *